Cu prilejul celebrării Săptămânii Mondiale a Spațiului, un eveniment emblematic a avut loc în incinta Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, mai exact în Amfiteatrul dedicat ilustrului George Emil Palade.
În acest amfiteatru, pentru prima dată, s-a desfășurat Conferința cu tema „Health and Space” – o inițiativă inovatoare pusă în scenă de entuziaștii membri ai Nucleului de Medicină Spațială, aparținând Centrului de inovație și e-Health, se arată într-un comunicat al UMFCD. â
Evenimentul, încărcat de semnificație și de progresele tehnologice actuale, a fost realizat cu sprijinul necondiționat al UMF „Carol Davila” și în parteneriat strategic cu Societatea Studenților în Medicină din București.
Progrese înregistrate în ultimul an
Conferința a reușit să pună în lumină, prin intermediul studenților pionieri (Geani Teodorescu, George Temeș, Tudor Teodorescu și Alfred Stoica), munca remarcabilă și progresul înregistrat în ultimele 12 luni în ceea ce privește influențele microgravitației asupra fiziologiei umane în spațiu. Sub îndrumarea prof. dr. Raluca Papacocea, discuțiile s-au axat pe descoperirile cheie și pe cele mai semnificative schimbări fiziologice întâlnite la astronauți în timpul misiunilor spațiale.
Evenimentul „Health and Space” nu a fost doar o conferință, ci o veritabilă fereastră deschisă către universul medicinei spațiale, promovând schimbul de idei și îmbogățirea cunoștințelor în domeniu, au subliniat organizatorii.
Într-un format adaptat circumstanțelor actuale, specialiști de renume din comunitatea internațională și-au adus contribuția în mod virtual la această conferință. Prof. dr. Thais Russomano, CEO al InnovaSpace, și dr. Ovidiu Florică s-au conectat prin intermediul platformei Zoom. Cei doi s-au angajat într-un dialog productiv și au răspuns la întrebările colegilor prezenți în amfiteatrul dedicat ilustrului George Emil Palade.
NOTĂ AUTOR:Sursa foto: https://cieh.umfcd.ro
viata-medicala.ro