Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” a rămas singura instituţie de învăţământ superior din Capitală care mai funcţionează în această perioadă de timp cu studenţii prezenţi fizic la anumite materii.
“Am aflat că sintem singurii din piaţă care aplică scenariul aşa numit hibrid. Adică ei vin fizic la practică, cum ar veni, fiindcă studenţii noştri, din anul al trei şi până în al şaselea, merg în spitale, la practică. Restul facultăţilor au trecut online. În medicină e altfel”, ne-a declarat Viorel Jinga, rectorul universităţii.
Chestionat pe tema unei eventuale frici instalate în rândul studenţilor pe tema pandemiei de COVID-19, rectorul a precizat că nu se pune problema
“Frică? Nu cred că e cazul. Dimpotrivă, ne-am trezit criticaţi prin presă că nu reuşim să-i aducem mai des prin spitale. În actualele condiţii, trebuie respectate anumite norme sanitare, inclusive de către studenţii medicinişti. Pe de altă parte, fiecare manager din cele peste 30 de spitale ale Bucureştiului cu care colaborăm, îşi cunoaşte cel mai bine instituţia şi ca atare el îşi stabileşte numărul echipelor de studenţi pe care le primeşte în aceste vremuri aparte”, ne-a mai dezvăluit acelaşi Viorel Jinga.
Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” are în prezent circa 8.000 de studenţi, din care aproape 6.000 fac practică constant în spital. Ceilalţi 2.000, adică studenţii din primi doi ani, au ore de anatomie la facultate, cu practică pe cadavre.
Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit că începând cu data de 20 octombrie toate şcolile şi universităţile trec pe sistem de predare online, preţ de 14 zile.
Sursa impact.ro